Tänään heräsin jotain vaille yheksän.. sekotin sen jotenkin jotain vaille kasiin ja ajattelin että viel vois nukkua noin tunnin.. mutta kohta tajusin että paljon se oikeesti on.. Väsytti turkasen paljon kuten useimmiten mutta mitä pienistä..Luin tänään yhtä kirjaa jonka ostin vähän ennen koulun alkua eurolla anttilasta.. Olin jo aiemmin ajatellut ostaa sen kirjan mutten silti saanut ostettua vaikka se olisi aiemmi ollut vain n.2€.. ajattelin että se olisi tylsä mutta kun olen lukenut sitä nyt jonkun verran niin tajusin että sehän on aika hyvä.. Siinä joitain asioita ajatellaan jokseenkin syvällisesti ja monilta näkökulmilta ja minäkin haluaisin katsella maailmaa niin monelta kannalta.. useimmiten monia asioita tulee katsottua vain yhdeltä kantilta ja päättelemään asioita niiden ensivaikutelman tai ulkokuoren perusteella.. mutta kun miettii asioita tarkemmin ja monilta kanteilta sitä saattaa ymmärtää paremmin että kuinka asia oikein on tai kuinka toinen saattaa sanomisesi ottaa..

Koulussa oli tänään varmaan tasaisen harmaata.. Mulla oli harvinaisen tylsää.. matskan tunnilla etenkään en jaksanu keskittyä yhtään mutta silti taisin ne laskut joten kuten oppiakki...ja enkun tuntikaan ei ollut todellakaan mitään hupaa.. Enkun ope kertoi meille että koulusta kannattaa ajatella että me saadaan käydä koulua eikä niin että meidän pitää käydä koulua.. ja että ei tarvitse mennä kuin n.200 km oliks se nyt suomesta tai täältä niin siellä meidän ikäiset käy jo töissä.. että ne on saattanut sen verran vaan käydä koulua että oppivat ehkä kirjoittamaan nimensä ja vähän laskemaan.. Silti en useimmiten osaa ajatella että saan käydä koulua.. Mutta silti.. Onhan koulussa paljon kivaakin tapahtunut.. Kuten ala-asteella ollut yökoulu, ja leirikoulu Kreetalla, jaa.. öö.. kaikke kivaa aina silloin tällöin saattaa sattua koulussa mutta ei kovin usein.. etenkin nyt ylä asteella kaikki tuntuu olevan tasaisen harmaata.. Mutta kun miettii kauaskantoisesti niin.. minä en olisi luultavasti ilman koulua tutustunut neljään ihanaan ystävääni.. Tutustuin heihin jo ekalla luokalla nimittäin.. Turha kysyä kenen kanssa olen vapaa aikana jos olen pihalla sillä luultavasti olen jonkun/joittenkin heidän kanssaan..

Koulun jälkeen katsoin jotain ihme ohjelmaa (Vissiin joku Power rangers:Dino thunder)..  Tajusin sitä katsoessani, kuten usein aijemmin että katson joitain ohjelmia hieman turhan kriittisesti tai huomaan silloin tällöin jotain ihan yhden tekevää mihin kukaan tuntemistani ei välttämättä kiinnittäisi mitään huomiota..Kuten tänäänkin mm. tuota ohjelmaa katsoessani sanoin muutaman kerran äitille että \"joo, tosi uskottavasti tehty\" tai jotain vastaavaa.. tiedän että tuo on ainekin joistain ärsyttävä tapa mutten voi sille mitään.. se vain tulee jostain pääni uumenista..Mahtavaa.. taas mulla on menny jo n. puol toista tuntia ku mä oon kirjottanu tätä.. aina turhan paljon sivuja auki..

Tänään kävin yhellä kamullani.. niillä on se Big Brother kanava jolta tulee 24h vuorokaudessa juttuja livenä..Oon kattonu niitä jaksoja jonkun verran mitä subilta tulee.. on siellä joitain suhtkoht ehkä kiinostaviakin tyyppejä mutta emmä sitä useimmiten oo kovin tarkasti jaksanu kattoa.. Mua aina ihmetyttää etteikö suomalaiset osaa keksiä oikein mitään omia juttuja kun aina kaikki Diilit ja Big Brotherit ja Idolssit yms. pitää ottaa idea muualta.. vai johtuuko se siitä ettei suomessa viitsitä tehdä oma alotteisesti niitä ohjelmia jos joku keksisi sillä niille ei välttämättä löytyis rahoitusta sillä siitä ei ole varmaa kuinka hyvin/huonosti katsojat vastaan ottaisivat ne ohjelmat..

Muutes.. onhan se hyvä välillä että ajattelee asioita monelta kantilta mutta se ei ole kaikista kovin mukavaa jos käyttää sillontällöttäistä minun monikanttista ajattelua.. välillä nimittäin mietin asioista toisia merkityksiä.. kuten esim. rahan rikkomisesta yms.. Tajuan itsekkin kuinka ärsyttävää tai tyhmää se saattaa joistakin olla..

Asiasta kolmanteenkymmeneen.. Äikässä pitäis lukea kirja.. listassa oli mm. dekkareita, jännäreitä, sekä kauhu- ja fantasia kirjoja.. Kävin kirjastossa tietyiltä osin läpi aikuisten ja lasten ja nuorten osastot ja lopuilta päädyin lainaamaan kirjan Tohtori Jekyll ja Mr Hyde.. Onhan se omalla tavallaan kiinnostava mutta silti se välillä tuntuu hieman tylsältä.. mutta se on myös kiinnostavaa sillä se on ilmeisesti siltä ajalta kun sähköjä ei vielä ollut.. jonkun aikaa ihmettelinkin kohtaa jossa luki: -\"Pyydän teitä odottamaan takan luona, tai ehkä kannan teille lampun ruokasaliin\" Mutta myöhemmin tajusin ettei tuohon aikaan todellakaan ollut kovin sähköjä vielä.. Kait.. Tämä kirja mikä minulla on lainassa on nimittäin painettu vuonna 1960 ja R.L. Stevensson on luultavasti jo apljon aijemmin kirjoittanut tämän ja ties kuinka mones painos tämä on ja kauan on kestänyt ennen kuin tämä kirja on tullut suomeksi alku peräisen julkaisun jälkeen.. Kun luin erään pätkän äitille tästä kirjasta niin äiti sanoi että \"ja tuollaista koulu teidät kaskee lukemaan\" tai jotain vastaavaa, vaikkei se mielestäni niin kauhean kaamea kohta ollutkaan.. tai siis se ei ollut kuvailtu niin raa\'asti kuin se olisi voinut olla kuvattuna.. Se kohta meni jotankin näin: \"tällöin Hyde menetti itse hillinnän rippeetkin ja iski hänet maahan kepillään. Seuraavassa hetkessä hän  apinamaisen raivoisasti polki uhrinsa jalkoihinsa ja antoi iskujen sataa, niin että luut kuuluvasti murskaantuivat ja ruumis kierähti ajotielle.\" Olihan tuo aika raakaa mutta silti se olisi voitu kuvailla kaameamminkin... onneksi kirjailija on päättänyt kuvailla sitä vain tuon verran.. Mutta sitten jotkut asiat on kuvailtu hyvin pitkästi.. esimerkiksi siinä kuvailtiin jotain ihmeen ruskeata sumua n.2/3 osaa yhellä sivulla.. ei se minua haittaa mutta minua kummastuttaa tuo ruskea sumu..